Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hírek képes leírás - Zeneletöltés.tlap.hu
részletek »

Hírek - Zeneletöltés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: zeneletoltes.tlap.hu » Hírek
Keresés
Találatok száma - 12 db
10 indok, amiért lopjuk a zenéket

10 indok, amiért lopjuk a zenéket

Megtörtént eset: miután a bíróság elítélt egy fiatalembert Kaliforniában, illegális zeneszámok birtoklásáért, kiderült, hogy a bíró MP3 lejátszója 350 darab (illegális) számot tartalmaz.

A zeneletöltés lassan megöli a CD-t

A zeneletöltés lassan megöli a CD-t

Az Apple internetes zeneboltja már két nagy amerikai áruházláncot, a Best Buy-t és a Targetet is maga mögé utasította a zeneeladások terén, így már csak a Wal-Mart előzi meg - adta hírül a Reuters az NPD piackutató adatai alapján. A 2007-es eladási adatok szerint minden tizedik amerikai szerzi be legális online zeneletöltés útján a zenét, az ilyen eladások növekedése azonban még mindig nem pótolja a CD-k forgalmának visszaeséséből adódó hiányt.

Az illegális letöltők több zenét vásárolnak

Az illegális letöltők több zenét vásárolnak

Érdekes eredményekkel szolgált egy norvég tanulmány. A norvég BI felmérésében 1900, 15 év feletti embert kérdezett meg, és ebből kiderült, hogy aki illegálisan tölt le zenét, az 10-szer gyakrabban vásárol utána belőle, mint az aki mindvégig a legalitás útjain marad.

Az online zeneletöltés megállíthatatlan

Az online zeneletöltés megállíthatatlan

Az illegális zeneletöltők elleni eljárások szaporodása és nagy közösségi oldalak mind szigorúbb szabályozása ellenére a zeneipar még mindig dollármilliókat veszít a kalózkodás miatt - adta hírül a legújabb adatokra támaszkodva a Reuters.

Ingyen zene: még élvezhetjük

Ingyen zene: még élvezhetjük

Magyarországon, - csakúgy, mint világszerte - milliárdos nagyságrendű a lemezipari cégek és a zenészek éves bevételkiesése, köszönhetően az ingyenes és illegális letöltéseknek. Külföldön a fogyasztók is egyre inkább felismerik a kalózkodás kockázatait: egyrészt a lehetséges jogi következményektől, másrészt gépük vírusokkal és kémprogramokkal való megfertőződésétől tartanak. A magyar joggyakorlat egyelőre nem tart lépést a zeneipari apokalipszistől rettegő országokkal.

Ingyenes, legális zeneletöltés a Google-

Ingyenes, legális zeneletöltés a Google-

Az összes nagy kiadótól lehet ingyen és legálisan zenéket letölteni a Google csak Kínában elérhető új szolgáltatásával. Az ország internetes nagyhatalom (is), de a kínai gépeken található fájlok 99 százaléka kalóztartalom. A zeneipar is örül, mert hirdetési bevételekhez juthat, a Google pedig azt reméli, hogy növeli részesedését a piacon.

Külföldre menekülnek a torrentoldalak

Külföldre menekülnek a torrentoldalak

Papíron csak a fizetős (havi hozzáférési átalányt vagy darabonkénti emelt díjas sms-t kérő) oldalak üzemeltetőinek lenne félnivalójuk a hatóságoktól, de a gyakorlatban rendre az ingyenes torrentportálok mögött álló szervereket is lefoglalják, és csak hosszas jogi huzavona után adják vissza. Ez utóbbiak működtetői az 'elköltözésssel' védekeznek: külföldi domaint jegyeztetnek be, és gyakran a szervert is külhoni szolgáltatónál bérlik, kivonva magukat az audiovizuális jogokat védő szervezet (ASVA) és a vele sokszor együttműködő magyar rendőrség hatósugarából.

Legális zeneletöltés, akár dalonként 1 forintért

Legális zeneletöltés, akár dalonként 1 forintért

regisztráció Legális zeneletöltés, akár dalonként 1 forintért 2008. szeptember 4. 23:18 Online zenei szolgáltatást indított a UPC A hazai felhasználók nagy része drágállja a hivatalosan beszerezhető zenei anyagok árát, illetve eddig nem is volt elérhető a számukra megfelelően jó minőséget, elegendően nagy választékot és egyszerű fizetési megoldást biztosító szolgáltatás, ezért többnyire illegális letöltőhelyekről gyűjtögetik össze a zeneszámokat. Ezen változtatna a UPC Music szolgáltatás, amelynek révén, a Universal Music hanglemezkiadóval együttműködve több mint 100 ezer jogtiszta, WMA és MP3 formátumú zeneszámhoz enged legális hozzáférést előfizetőinek. A digitális zenetárban rock, metál, pop, jazz, musical, klasszikus és filmzenei műfajok egyaránt megtalálhatóak és olyan előadók zenéi érhetőek el, mint például az ABBA, Aerosmith, Bon Jovi, 50 Cents, Eminem, Sugarbabes, Louis Armstrong, Johny Cash, INXS, Eric Clapton, Guns n´ Roses, Elton John, Metallica, Nelly Furtado, Ramstein, Rolling Stones, Sting, T.A.T.U., U2, Stevie Wonder, Kispál és a Borz, Irígy Hónaljmirígy, Quimby, NOX stb.; ráadásul egyes számok több (rádió, koncert, akusztikus, mix) verzióban is. A szolgáltatás keretében egyes albumok exkluzív módon, már a piaci megjelenés előtt is elérhetőek lesznek a UPC előfizetői számára.

Minek a legális zene, ha van torrent?

Minek a legális zene, ha van torrent?

Minek a legális zene, ha van torrent? Sok hozzáértő blogger és programozó - (még a konkurencia is) morog velünk, hogy nem mesélünk el mindent a fejlesztésről. Valójában semmit nem meséltünk el, mégis ezer körül vannak a feliratkozott leendő felhasználóink, ami az eddig kirakott tartalomhoz képest brilliáns.

Hirdetés
Nem lesz többet ingyen zenehallgatás

Nem lesz többet ingyen zenehallgatás

lastfmFelháborodtak a Last.fm felhasználói azon, hogy a cég fizetőssé akarja tenni a zenehallgatást, de az első 30 szám meghallgatása ingyenes marad. Ha esetleg valaki nem tudta volna, a Last.fm egy ingyenes internetes rádió volt.

Végleges megoldás születik az illegális zenei letöltése

Végleges megoldás születik az illegális zenei letöltése

Nemcsak nagyvállatok, hanem magánszemélyek is köthetnek szerződéseket elektronikus úton. A digitális aláírásra egy ún. e-Szignó kártyára, internet kapcsolatra, és egy szoftverre van szükségünk. Fontos tudni, hogy ma már minden hivatal köteles elektronikusan hitelesített okiratokat elfogadni, melyet a sok sorbanállás helyett e-mailen is továbbíthatunk számukra.

zene.net

zene.net

A Kazaa, az internetes kalózkodás legismertebb 'márkaneve' a bíróság döntése alapján illegális Az IFPI üdvözli a Kazaa illegalitásáról született döntést, és felszólítja a fájlcserélő szolgáltatásokat, hogy váljanak legálissá. A hanglemezkiadók nemzetközi szervezete, az IFPI szeptember elején üdvözölte a bíróság mérföldkőnek számító ítéletét, amely megállapítja, hogy az internetes P2P szolgáltatást nyújtó Kazaa illegális, és felszólítja a hasonló hálózatokat szerte a világon, hogy szüntessék be a jogsértést, ellenkező esetben jogi következményekkel kell számolniuk.

Tuti menü